HOMECURRENT EVENTS > Mushroom Cooking

Mushroom Cooking

今日の年長組は、きのこcookingを行いました。「いろいろなキノコがあるの知ってる?」「キノコって山にも生えているんだよ!」と友達と朝からきのこについての話をしながらcookingを楽しみにしていたお子さま達。秋の食材の代表でもある「きのこ」の栄養素を学んだ後、各グループに分かれて舞茸を手で裂きました。「不思議な匂いがする!」ときのこの特有の香りを感じたり、「これくらい小さくしたらジュニアさんでも食べられるかな?」と給食に自分たちが裂いたきのこが入ることを期待しながらcookingしていましたよ。全てのきのこを裂き終わると、美味しくなるように「Yummy !Yummy!Yummy!」と大きな声でおまじないをしました。実際にランチのお味噌汁の中に自分たちが裂いたきのこが入っているのを見ると、「これきっと僕が裂いた舞茸だ!」と喜ぶ姿が見られましたよ。「みんなでcookingしたきのこはいつもよりも美味しいね!」とお友達と会話をしながら、秋の味覚を存分に楽しんだ年長組でした。

We started our day with Discovery time and got to play with many of our crafts from this month. We then got to make frisbees from paper plates. We did a great job cutting and folding the plates, and we finished our frisbees by decorating them with lots of shiny and spooky stickers. We got to go outside and practice throwing frisbees, and we really liked getting to see how far ours could be thrown. We got to learn about yummy mushrooms and how healthy they are, and we had tasty mushrooms for lunch. We ended the day with a fun Halloween book. Great job today everyone!
2024年10月22日